Venyttelyharjoituksia säännölliseen käyttöön

Lihasten säännöllinen venyttäminen pitää ne joustavina

Lataa ja tulosta itsellesi venyttelyharjoitus

Jotta voidaan varmistaa tarvittava liikkuvuus, lihaksien täytyy olla vahvat sekä kestävät, toisin sanoen joustavat. Lataa tästä itsellesi venyttelyharjoitus säännölliseen käyttöön: Venyttelyharjoituksia

Miksi venytellä säännöllisesti?

Keskivartalon lihaksilla on kaksi tehtävää: 

  1. varmistaa liikkuvuus 
  2. vakauttaa keho ja suojella sitä vammoilta. 

Varmistaaksemme tarvittavan liikkuvuuden, meillä on oltava lihasvoimaa, jolla voimme suorittaa erilaisia tehtäviä, mm. liikkumiskyky, kotityöt, puutarhanhoito ja asioiden nostaminen. Vakaus tarkoittaa, että lihaksien on kyettävä vastaamaan nopeasti odottamattomiin tilanteisiin, kuten esimerkiksi hätätilanteessa.

Miksi venyttää lihaksia?

On olemassa kahdenlaisia lihaksia ja niiden tehtävänä on tukea, täydentää sekä tehdä yhteistyötä toistensa kanssa. Ensimmäiseen ryhmään kuuluvat ne lihakset, jotka heikkenevät tai lyhenevät, jos niitä ei käytetä kunnolla. Näitä ovat muun muassa niskassa, rinnassa, alaselässä, lonkissa sekä reisissä. Sen lisäksi, että niitä tulisi harjoituttaa säännöllisesti, niitä tulisi ehdottomasti myös venyttää, jotta ne pysyvät joustavina. 

Toinen ryhmä sisältää lihaksia, jotka heikkenevät, pitenevät sekä menettävät jänteyttään, jos niitä ei käytetä kunnolla. Näitä ovat selän, vatsan, olkapään, pakaran sekä etureisien lihakset. Näitä lihaksia tulee harjoituttaa sekä vahvistuttaa säännöllisesti, jotta ne säilyttävät vahvuutensa sekä jäntevyytensä.

Lataa ja tulosta itsellesi venyttelyharjoitus

Lataa tästä itsellesi venyttelyharjoitus säännölliseen käyttöön: Venyttelyharjoituksia

Tutustu myös: