Pääse yli halusta raapia

Hyvin kosteutettu iho vähentää hilseilyä

4 vinkkiä kutinan ja hilseilyn ehkäisyyn

Psoriasiksen yleinen oire on paksuuntuneiden ja hilseilevien läiskien muodostuminen, jonka aiheuttaa ihon pintasolujen tavallista nopeampi uusiutuminen. Kun iho kuivuu liikaa ja hilseilee, se on altis halkeamille ja voi pahimmillaan alkaa vuotaa verta. Kannattaa siis tutustua seuraaviin neljään yksinkertaiseen ja tehokkaaseen ihonhoitokonstiin, joiden avulla voit hallita oireitasi:

1. Pidä iho hyvin kosteutettuna

Hyvin kosteutettu iho paitsi vähentää hilseilyä ja muita siihen liittyviä oireita, myös auttaa ylläpitämään käyttämäsi hoitomuodon vaikutuksia.

Vältä hajustettuja valmisteita ja käytä hellävaraista vartalopesuainetta saippuan sijaan, joka saattaa kuivattaa ihoa.

Vinkkejä kutinan hillitsemiseen

2. Lukitse kosteus ihoon suihkun tai kylvyn jälkeen

Käytä kylvyssä ja suihkussa aina haaleaa vettä. Kuuma vesi kiihdyttää ihon pintaverenkiertoa ja voi pahentaa hilseilyä. Älä kuivaa ihoa hankaamalla, sillä hankaus voi lisätä ihosolujen tuotantoa. Kuivaa iho mieluummin varovaisesti painelemalla. Levitä heti kuivaamisen jälkeen perusvoidetta, jotta kosteus 'lukittuu' ihoon.

3. Valitse oikeanlaiset hoitotuotteet

Käytä saippuoita, sampoita ja muita vastaavia tuotteita, jotka ovat hellävaraisia iholle. Vältä hajustettuja valmisteita ja käytä hellävaraista vartalopesuainetta saippuan sijaan, joka saattaa kuivattaa ihoa.

4. Etsi hoitovalmiste, joka toimii itselläsi

Muista, että kaikki ovat erilaisia ja hoito, joka toimii hyvin jollakulla, ei välttämättä ole paras vaihtoehto itsellesi. Jos koet, että käyttämäsi hoitovalmiste ei anna toivomiasi tuloksia, kysy lääkäriltä muista mahdollisista vaihtoehdoista.