Miten hallita psoriasista päänahassa

Päänahan psoriasista tulee hoitaa hyvin hellävaraisesti

Oireet ja varotoimenpiteet

Päänahan psoriasis voi hiuspohjan lisäksi ulottua myös korviin, korvien yläpuolelle ja taakse, korvalehtiin, niskaan, otsaan ja hiusrajaan.

Hiustenhoito ja psoriasis

Jos päänahassasi on läiskiä, on tärkeää, että hoidat sitä hyvin hellävaraisesti. Vältä läiskien raapimista tai koskemista. Pese ja kuivaa hiukset hellästi. Jos käytät hiustenkuivaajaa, käytä viileää tai erittäin alhaista lämpöasetusta ja pidä kuivaaja vähintään 30 senttimetrin etäisyydellä päästäsi. Muista kuivata huolellisesti korvantaukset ja korvanipukat kummaltakin puolelta. Päänahan harjaamisessa tai kampaamisessa on oltava erityisen hellä, jotta psoriasiksen oireet eivät pahene. Käytä mieluummin pehmeästä luonnonharjaksesta valmistettuja hiusharjoja kuin kovaa muovista harjaa, ja vältä kihartimien ja rullien käyttöä, jotka saattavat repiä hiusta ja kuivattaa päänahkaa.

Käytä mieluummin luonnonharjaksesta valmistettuja hiusharjoja kuin muovista harjaa, ja vältä kihartimien ja rullien käyttöä, jotka saattavat repiä hiusta ja kuivattaa päänahkaa.

Harkitse hiustyyliäsi

Voit halutessasi myös pohtia, minkälainen hiustyyli on käytännöllinen. Lyhyt hiusmalli voi olla mukavampi ja käytännöllisempi, jos päänahassasi on voimakkaita läiskiä. On parasta välttää myös tyylejä, jotka aiheuttavat vetoa päänahassa, kuten taakse kampaaminen tai liian tiukasti kiinnittäminen. Jos päänahkasi on tulehtunut, on parasta välttää permanenttia tai värjäystä kunnes läiskät ovat parantuneet. Neuvo myös kampaajaasi hoitamaan päänahkaasi hellästi.

Voit aina puhua lääkärille

Nämä yksinkertaiset varotoimenpiteet voi olla iso apu. Kuten aina, lääkärisi on parhaassa asemassa antamaan sinulle neuvoja, kuinka voit hoitaa päänahkaasi, ja osaa kertoa erilaisista hoitovaihtoehdoista. Lääkärisi voi auttaa myös yleisissä huolenaiheissa, jotka koskevat hiusmuotoilutuotteiden käyttöä yhtä aikaa reseptivalmisteen käytön kanssa.