Miten hallita psoriasista kasvoissa

Kasvoissa psoriasista esiintyy tavallisimmin kulmakarvoissa, otsassa ja hiusrajassa.

Yleiset oireet ja ennakoivat toimenpiteet

Kehon tai päänahan psoriasikseen verrattuna psoriasista esiintyy kasvoissa suhteellisen harvoin. Kasvoissa psoriasista esiintyy tavallisimmin kulmakarvoissa, otsassa ja hiusrajassa.

Mitä voin tehdä?

Reseptivalmisteiden lisäksi kasvojen psoriasista voi hallita monilla yksinkertaisilla keinoilla ja varotoimenpiteillä. Pyri käyttämään aina ihonhoitotuotteita jotka on tarkoitettu erityisesti herkän ihon hoitoon. Käytä sähkökäyttöistä partakonetta, joka on iholle hellempi kuin käsikäyttöiset partaterät. Ota tavaksi ihon taputteleminen kuivaksi hankaamisen sijaan. Kun iho on kuiva, levitä kosteusvoidetta.

Hoida ihoasi kaikkina vuodenaikoina

Kasvojen iho on herkkä. Kun kasvoissa on psoriasista, iho on vielä herkempi sään vaikutuksille, eikä sopeudu yhtä hyvin lämpötilojen vaihteluihin. Syksyllä ja talvella tuuli ja sade saattavat kuivattaa ihoa. Levitä suojaavaa voidetta kasvoille ennen ulos lähtöä ja suojaa kasvot hupulla tai huivilla.

Pyri aina käyttämään ärsyttämättömiä ja hellävaraisia ihonhoitotuotteita, jotka on tarkoitettu erityisesti herkän ihon hoitoon.

Keväällä ja kesällä kuumuus ja auringonpaiste saattavat myös pahentaa tulehdusta, joten altistumista suoralle auringonvalolle hyvin aurinkoisina päivinä tulee välttää, jotta iho ei pääse palamaan. Käytä asianmukaista suojavoidetta, mieluiten täyttä aurinkosuojaa taudin leviämisvaiheessa. Muista kuitenkin, että leviämisvaihetta lukuun ottamatta kohtuullinen määrä auringonvaloa saattaa auttaa läiskien paranemisessa.