Hoidon hallitseminen lääkärikäyntien välissä

Vinkkejä psoriasishoidon vaikutusten seurantaan

Parhaat vinkit hoidon vaikutusten seurantaan

Joissakin psoriasishoidoissa voi kestää jonkin aikaa ennen kuin hoidon vaikutukset alkavat näkyä. Valitettavasti osa ihmisistä saattaa virheellisesti uskoa, että heidän hoitonsa ei tehoa, ja he lopettavat sen lääkärin ohjeiden mukaisen käytön. Siksi on tärkeää, että seuraat tilasi etenemistä ja pidät lääkärisi tilanteen tasalla. Mietitkö, mistä aloittaa? Seuraavat vinkit ohjaavat sinua oikeaan suuntaan:

Varaa toinen vastaanottoaika

Toisen ajan varaaminen lääkärille on hyvä ajatus. Yhdessä lääkärin kanssa voitte arvioida, minkälainen vointisi on ollut ja miten hoito on tehonnut.

Pidä päiväkirjaa

Voit huomata päiväkirjan pitämisestä olevan apua psoriasiksen hallinnassa. Voit kirjoittaa ylös, minkälainen päiväsi oli, miltä olosi tuntui, mitä olet syönyt ja ilmestyikö uusia psoriasisläiskiä tai pahenivatko ne. Tästä voi olla apua tekijöiden tunnistamisessa, jotka laukaisevat psoriasiksesi.

Tilasi etenemisen huolellinen seuranta voi auttaa sinua näkemään, kuinka hoito tehoaa.

Psoriasishoidon tehoamisen voi nähdä seuraamalla oman tilan etenemistä eri tavoin

Ota valokuvia

Nähdäksesi, minkälainen vaikutus käyttämälläsi hoidolla on psoriasikseen, ota valokuva leesioista/läiskistä ennen uuden hoidon aloittamista ja tallenna se. Ota toinen valokuva muutaman viikon jälkeen ja kolmas valokuva kahden kuukauden jälkeen. Näin voit paremmin nähdä hoitosi vaikutukset.

Jatka tietojen hankkimista

Lääkärikäynnin jälkeen on hyvä ajatus jatkaa tietojen hankkimista psoriasiksesta niin paljon kuin mahdollista. Tiedoista voi olla apua sairauden hallinnassa ja saat vinkkejä ja neuvoja, jotka auttavat sinua selviytymään. Muista kuitenkin, että netissä saattaa olla virheellistäkin tietoa, joten varmista aina lukemiesi tietojen paikkansapitävyys lääkäriltä. Tilasi etenemisen huolellinen seuranta voi auttaa sinua näkemään, kuinka hoito tehoaa. Mieltäsi vaivaavista asioista voi olla myös hyvä keskustella lääkärin kanssa. Kaikki ovat erilaisia, mutta toivottavasti nämä keinot innostavat sinua ja auttavat psoriasiksesi tehokkaammassa hallinnassa.