Voi paremmin jakamalla huolesi

Elämänkumppani ei voi auttaa, mikä et jaa huoliasi

Tukea elämänkumppanilta

Elämänkumppanin antama tuki ei ole tärkeää pelkästään elämänlaatusi säilyttämisen kannalta, vaan sillä saattaa lisäksi olla vaikutusta psoriasiksesi kulkuun. Koska stressi voi laukaista psoriasiksen tai estää psoriasisläiskien häviämisen, on tärkeää huomioida, millä tavalla psoriasis voi vaikuttaa parisuhteeseen. Kun olet kumppanillesi avoin ja autat häntä ymmärtämään psoriasikseesi liittyviä ongelmia, hänellä on paremmat lähtökohdat antaa sinulle tarvitsemaasi tukea.

On tärkeää muistaa, että elämänkumppanisi ei voi tietää, kuinka hän voi auttaa sinua, ellet kerro murheistasi.Yritä löytää oikea hetki psoriasiksesta puhumiseen kumppanillesi

Kerro, miltä sinusta tuntuu

Huolimatta siitä, kuinka läheisiä olette, elämänkumppanisi voi silti olla vaikea tarkasti tietää, mitä kulloinkin tunnet ja joudut kestämään. Ja kannattaa muistaa, että hän todennäköisesti tuntee huolta nähdessään sinun kärsivän, vaikka ei aina osaisikaan näyttää sitä tai ei tiedä, kuinka voisi parhaiten tukea sinua. Voit omalta osaltasi auttaa tilannetta kertomalla, miltä sinusta todella tuntuu ja mitä haluaisit kumppanisi tekevän. Vaikka tämä ei välttämättä ole helppoa, yritä löytää oikea hetki ja varatkaa aikaa toistenne kuuntelemiseen. Kaikki ovat erilaisia joten huolenaiheita, jotka ehkä haluaisit jakaa, on monenlaisia. Saatat esimerkiksi häpeillä ihosi näyttämistä. Tai ehkä toivoisit kumppanisi muistuttavan sinua hoitovalmisteen käytöstä, kertovan punottavasta kohdasta, joka itseltäsi on jäänyt huomaamatta tai hierovan perusvoidetta ja hoitovalmistetta paikkoihin, joihin et itse ylety.

Ota kumppanisi apu vastaan

On tärkeää muistaa, että elämänkumppanisi ei voi tietää, kuinka hän voi auttaa sinua, ellet kerro murheistasi. Vaikka uskoutuminen toiselle voi tuntua vaikealta, ymmärryksen saaminen kumppanilta voi olla erittäin hyödyllistä sairautesi tehokkaassa hallinnassa. Kumppanistasikin saattaa tuntua paremmalta, jos kerrot hänelle, kuinka hän voi tarjota sinulle käytännön ja/tai henkistä tukea.