Älä jää psoriasiksen kanssa yksin

Tukiverkostosi laajenee kertomalla psoriasiksesta avoimesti

Avoimuus auttaa psoriasiksen hallinnassa

Vaikka psoriasis on hyvin henkilökohtainen asia, voit kokea helpottavaksi kertoa siitä ystäville, sukulaisille ja työtovereille. On tärkeää muistaa, että sinun ei pidä ajatella joutuvasi selviytymään psoriasiksesta yksin. Ja saatat yllättyä hyödyistä, joita saat, kun puhut avoimesti psoriasiksestasi. Vaikka puhuminen voi alkuun tuntua vaikealta, sairaudesta kertominen läheisille voi auttaa sen paremmassa hallinnassa. Psoriasiksen pitäminen salassa on henkisesti uuvuttavaa ja voi lopulta jopa lisätä ahdistustasi. Lisäksi psoriasiksen peittely vaatteilla estää ihoa saamasta auringonvaloa, jolla kohtuullisissa määrissä saatuna on myönteinen vaikutus psoriasikseen.

Kerro sairaudestasi muille

Yritä keskittyä etuihin, joita avoimuutesi psoriasiksen suhteen saattaa tuoda. Tärkein mahdollinen etu sairaudesta kertomisesta muille on, että tukiverkostosi laajenee merkittävästi. Vaikka ystäväsi ja kollegasi eivät välttämättä täydellisesti ymmärrä, mitä sairautesi sinulle merkitsee, he voivat ehkä antaa henkistä tukea. Ja saatat jopa saada selville muita, joilla on sama sairaus ja joiden kanssa voitte olla toistenne vertaistukena. Näin tukiverkostosi kasvaa edelleen.

Vaikka puhuminen voi alkuun tuntua vaikealta, sairaudesta kertominen läheisille voi auttaa sen paremmassa hallinnassa.

Psoriasiksesta puhuminen voi tuntua vaikealta

Sairautta ei tarvitse hävetä

Tuen saamisella ympärilläsi olevilta ihmisiltä voi olla suuri merkitys sille, kuinka hallitset sairauttasi. Muista, että vaikka psoriasiksesta puhuminen ei koskaan tuntuisikaan helpolta, sitä ei ole syytä hävetä. Jos päätät kertoa muille, he ovat todennäköisesti ymmärtäväisiä ja kannustavia. Psoriasis on yleinen sairaus, joten on hyvin mahdollista, että he ovat jo kuulleet sairaudesta tai että he tuntevat entuudestaan muita psoriaatikoita.